MENU
kinematic

kinematic taping

taping za sportiste!

 

Kinematic Taping® tehnika lepljena elastične lepljive bandaže, u skladu sa zapadnim principima sportske fizioterapije, sportske medicine i ortopedske manipulativne fizioterapije. Nastala je 2006. od strane John Longedoen-a i vrlo brzo postala veoma popularna tehnika tejpinga u elitnom sportu.

Kinematic Taping® je neinvanzivna terapija, bezbolna i primenljiva na svima. Tehnika koja se bazira na prirodnom procesu izlečenja tela. Zasniva se na primeni specifičnih lepljivih traka koje najbolju podršku mišićima i zglobovima. Povećavajući obim pokreta i istovremeno smanjujući bol. Ovo je veoma važno kod sportista, koji sa trakama mogu nesmetano da treniraju i da se takmiče.

Svakom pacijentu se pristupa individualno i tehnika aplikacije se prilagođava njegovom problemu. U našoj ambulanti terapija trakama je uklopljena u terapijski protokol sa ostalim terapijskim procedurama. Terapiju mogu sprovoditi samo specijalno obučeni fizioterapeuti.

PRIMENA KINEMATIC TAPING TERAPIJE

Kinematic taping terapija Kinematic taping terapija Kinematic taping terapija Kinematic taping terapija

U Prvoj generacija fizioterapeuta koja je u Srbiji završila sva tri modula naprednog terapijskog Kinematic® tejpinga (artikularni, neuronski i miofascijalni) u toku 2014.godine, je i Jovan Rogić, strukovni fizioterapeut osnivač  Ambulante Rehability.

Različitim tehnikama aplikacije trake mogu se postići sledeći efekti:

  • Podrška mišićima i zglobovima
  • Poboljšanje kontrakcije oslabljenih mišića
  • Smanjenje zamora mišića
  • Smanjenje prekomernog istezanja i prekomerne kontrakcije mišića
  • Smanjenje grčeva i mogućih povreda mišića
  • Povećanje obima pokreta
  • Otklanjanje bola
  • Uticaj na smanjenje hematoma (krvnih podliva), poboljšanje cirkulacije
  • Korigovanje funkcionalnih problema, koristeći principe ortopedske manipulativne fizioterapije
  • Smanjenje ožiljaka i sprečavanje formiranja keloida
 

šta kažu naši klijenti?

"uspešno sam sanirao povredu i nastavio da se takmičim na najvišem nivou"

BOJAN ZUPANJAC

Profesinalni rukometas

"NAKON MESEC DANA TERAPIJA PONOVO SAM BILA NA TERENU KAO DA SE NIŠTA NIJE DOGODILO!"

Adela Helic

odbojkašica MKS Muszyna, Poljska

"Posle svoje najuspešnije sezone u rukometnom klubu Spartak Vojput, usled koje sam doživeo povredu stopala (Tarsal Tunnel Syndrom) zatražio sam pomoć u Rehability centru - Subotica. Nakon odrađene Shokwave terapije u kombinaciji sa Kinematic taping, uspešno sam sanirao povredu i nastavio bez problema da se takmičim na najvišem nivou. Želim da se zahvalim Jovanu Rogiću na divnom iskustvu i uspešnom lečenju. Preporučio bi svima kojima je potrebna pomoć da je zatraže na istom mestu. S poštovanjem Bojan Zupanjac."
Bojan Zupanjac. Profesinalni rukometaš
"Zna se koliko je nama sportistima potrebno odmora i rehabilitacije nakon napornih treninga i utakmica.Nažalost ,ni povrede nisu neizbežne.Pre tri i po godine doživela sam rupturu trbušnog misića koja je veoma opasna sto se odbojke tiče ,a ovom prilikom bih želela da se zahvalim Ambulanti "Rehability" na svakodnevno pruženim terapijama,strpljenju i dobroj atmosferi koja mi je pomogla da ne mislim na povredu.Nakon mesec dana terapija ponovo sam bila na terenu kao da mi se ništa nije ni dogodilo.Hvala još jednom na ukazanoj negi i velikoj stručnosti."
Adela Helic
odbojkašica MKS Muszyna, Poljska
“Moje ime je Ildiko Fabo, bavim se sportom već 25 godina. Aktivno sam se bavila biciklizmom,u ovom sportu sam sedmostruki prvak države, reprezentativac, učesnik svetskih prvenstva. Posle aktivne karijere sam počela da trčim rekreativno, istrčala sam mnogo polumaratona i nekoliko maratona. Međutim pre tri godine je došlo do povreda u donjem delu kičme, dijagnoze su otkrile diskus herniju u lumbalnom delu kičme kod L4 pršljena koja je bila u akutnoj fazi. Sa ovom povredom ne da nisam smela trčati nego čak i hodanje mi je bilo teško. Tad sam se obratila Vašoj ambulanti. Ljubazno su me primili i prema rezultatima sam dobila raznih terapija (...), uputstva za neke vežbe i savete kako da prilagodim svoje aktivnosti u budućem. Terapije smo ponovili još nekoliko puta. Ljubaznost i empatija su u Vašij ambulanti na prvom mestu, što je jako važno kad pacijent trpi velike bolove.
Danas, uspešno povezujem tri sporta biciklizam, trčanje i plivanje bez ikakvih tegoba koje bi znatno uticale na moje kretanje. Naravno uz svakodnevno vežbanje kičme prihvatajući i preporuke koje sam od Vas dobila. Rehability Ambulanta Topla preporuka svima!"
Ildiko Fabo
sedmostruki prvak države u biciklizmu
"Baveći se rekreativno sportom povredila sam tetivu kolena .Po preporuci sam otišla u "Rehability ".Zahvaljujući stručnosti Jovana Rogića uz elektro,laser,kinematic taping terapije otok i crvenilo su već nakon 2 dana potpuno nestali a bol nakon 5 dana!Veliko hvala ! Svima preporučujem 'Rehability'"
Danijela Milica Jujić