MENU
kinesio

kinesio taping

 

KINESIO TAPING® je autorizovana tehnika lepljenja specijalne elastične lepljive trake u raznim bojama, koja se zasniva na prirodnom izlečenju tela. Sledi principe kineziologije (nauke o pokretu) i koristi se za lečenje mišića, zglobova i nerava u okviru fizikalne terapije. Nastala je 1979. u Japanu od strane dr Kenzo Kase-a.

U terapiji se koristi specijalna traka koja po elastičnosti vrlo slična samoj koži. Traka ne sadrži nikakva farmakološka sredstva na sebi. Lepak na njoj je hipoalergijski i traka maksimalno dopušta disanje kože.Vodootporna je te se pacijenti mogu slobodno tuširati dok je traka aplikovana. Nosi se 3-5 dana i potom se u potpunosti skida sa kože, bez ikakvih štetnih posledica.

Osnovno dejstvo trake je da se na mestu na koje je aplikovana, ubrzava protok telesnih tečnosti (limfe i krvi) te se tretirani deo bolje ishranjuje, smanjuje se iritacija na receptore u koži. Traka deluje sa svakim pokretom praveći male nabore na koži pa je segment koji tretiramo praktično 24 sata pod terapijom.

PRIMENA KINESIO TAPING TERAPIJE

Kinesio taping terapija Kinesio taping terapija Kinesio taping terapija Kinesio taping terapija

U Ambulante Rehability napredni terapijski koncept Kinesio® tejpinga koristi se od 2008.godine. Ova terapija je primenljiva na svima i omiljena je među klijentima. Najčešće se primenjuje između dva dolaska na terapiju (vikendom). Moguća je istovremena terapija trakama i ostalim oblicima fizikalne terapije. Trake povećavaju pokret i poželjno sprovoditi metode kineziterapije (vežbati) dok su trake aplikovane.

Različitim tehnikama aplikacije trake postižu se sledeći efekti:

 • Podrška mišićima i zglobovima
 • Poboljšanje kontrakcije oslabljenih mišića
 • Otklanjanje zastoja krvi i limfe - poboljšavanje cirkulacije
 • Smanjenje upale
 • Smanjenje preosetljivosti i bola u koži i mišićima
 • Smanjenje prekomernog istezanja i prekomerne kontrakcije mišića
 • Smanjenje grčeva i mogućih povreda mišića
 • Povećanje obima pokreta
 • Uticaj na smanjenje hematoma (krvnih podliva), poboljšanje cirkulacije
 • Korigovanje funkcionalnih problema
 • Smanjenje ožiljaka i sprečavanje formiranja keloida
 

šta kažu naši klijenti?

"Imala sam povredu ramena, više nemam bolova!"

NATAŠA ZORIĆ

PARIZ, FRANCUSKA

"nakon fizikalih terapija i kinesio tejpa osećala sam se bez tegoba."

SOFIJA MEDIĆ

ODBOJKAŠICA

“Bavim se tenisom, kao svim sportistima i meni je od najveće vaznosti strucnost fizikalne terapije. Kinezi tejp mi je pomogao u vecini slučajeva kao i shockwave terapija, imala sam povredu ramena i shockwave je odstranio sve bolove. Svima bih preporučila Rehability centar koji imaju sportske povrede ili slične tegobe.”
Nataša Zorić, Pariz, Francuska
U junu 2015. učestvovala sam na Državnom prvenstvu u ultramaratonu na 24h, na Paliću. Povreda prednje tetive par meseci pre trke doprinela je da zbog jakih bolova prekinem trku nakon 18h. Kako nisam mogla ni da se oslonim na nogu, potražili smo pomoć fizioterapeuta Jovana Rogića, i nakon hladnih obloga, masaže i lepljenja Kinezi traka, vidljivo bolje sam hodala, a bolovi su smanjeni na gotovo neprimetan nivo. Zahvaljujem se na ukazanoj pomoći, a pre svega na velikoj ljubaznosti i stručnosti, i naravno na savetima za brži oporavak.
Marina Nikolić, 30 godina, ultramaratonac
“Nesnosan bol u rebrima(polomljenim prilikom porođaja) uz kinesio trake je postao podnošljiv a ubrzo je i skroz nestao.Toplo ih preporučujem !”
Kristina Momčilović, Beograd
"Dok sam igrala za ŽOK Spartak Subotica, u slučaju povreda smo išli kod Jovana, u Ambulantu Rehability na terapije. Ubrzo nakon fizikalih terapija i aplikacija kinesio tejpa sam se osećala bez tegoba, spremna da pružim maksimum za svoj klub."
Sofija Medić, odbojkašica
Kao svaki sportista i ja kao teniserka imam problema sa povredama. Bavim se tenisom 12 godina, i kako sam ušla u profesionalne treninge povrede su često prisutne. Ali, one kratko traju jer sam preporukom došla do Jovana Rogića. Veoma sam zadovoljna sa profesionalnošću, opremom koju poseduje i naravno posvećenosti pacijentima. Svaka povreda ima drugačiji pristup u lečenju, Kada je sezona u toku puno mi pomažu i kenezi tejpovi koji imaju veoma pozitivno dejstvo. Do sada sam uvek bila među 15 teniserki u Srbiji. Trenutno radim na ulazak na WTA rang listu, uz malu pomoc Jovana i njegove ambulante. Ovim putem želim da zahvalim Jovanu Rogiću za dugogodišnju saradnju.
Jelena Polovina, teniserka, Bačka Topola
"Moje ime je Renata Vilov. Bavim se nesvakidasnjim sportom,pogotovo za zene,kuglanjem. Kao i svaki sportista i ja sam se susretala sa mnogim povredama u toku pripremnih perioda,treninga pa i samih utakmica,te sam tako doživela i jednu koja me je primorala da se obratim stručnim licima. Doživela sam povredu zadnje lože nedelju dana pre početka Svetskog kupa na kom je učestvovao moj tim KK Pionir... Javila sam se u REHABILITY ambulantu gde su mi stavljene trake,ponovljen postupak dan uoči odlaska na Kup i ja sam uspela da ostanem na nogama i budem na raspolaganju svojoj ekipi koja je na kupu osvojila bronzanu medalju. Kao neko ko je doživeo povrede,i ko je uz pomoć traka prevazišao iste,pouzdano mogu da tvrdim ću uvek biti okrenuta ka kinezi terapiji i preporučujem je svima."
Renata Vilov, dvostruki pojedinačni prvak države u kuglanju
8x EKIPNI PRVACI DRŽAVE
7X OSVAJAČI DOMAĆEG KUPA