MENU
masaza

masaža

 

Terapija masažom je jedan od najstarijih i najjednostavnijih načina lečenja. Ime joj potiče od arapske reči “MASSA”, što znači-dodir. Dodir je suština i osnova masaže. Za čoveka je dodir od bitne važnosti jer pruža sigurnost, toplinu, zadovoljstvo, ugodnost i vraća životnu snagu.

Koreni zapadnog tipa masaže nalaze se u anatomiji i fiziologiji. U čovekovom organizmu ništa ne funkcioniše odvojeno i samostalno, već je sve usko međusobno povezano.
Prilikom masaže nadražuju se receptori na koži i potkožnom tkivu, kao efekat mehaničkog delovanja, a isto tako se indirektnim delovanjem, odnosno refleksnim putevima, utiče na buđenje celog organizma.
To znači da masaža odlično deluje na naše zdravlje i raspoloženje.

U Ambulanti Rehability možete uživati u RELAKS masaži celog tela, parcijalnoj medicinsko-terapeutskoj masaži. Da bi se upotpunio efekat psihofizičkog opuštanja i ozdravljenja, sama masaža se upotpunjuje kvalitetnim eteričnim uljima, prijatnim ambijentom, opuštajućom muzikom…

primena masaže

image desc image desc

Zbog svih pozitivnih reakcija na kompletan organizam, jasno je zašto je masaža odavno postala neizbežan deo svakodnevnice, što u svrhe lične higijene, što u svrhu lečenja i uživanja! Bez obzira na to o kojoj je vrsti masaže reč, njen rezultat mora biti telesno rasterećenje i duboka relaksacija. Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanja zdravlja!

Sama bolest predstavlja poremećaj ili blokiranje toka energije, tako da ublažavanjem simptoma bolesti. Masaža ne može da izleči sve bolesti, ali sigurno može da popravi opšte stanje organizma, ublaži tegobe i ubrza proces oporavka. Svakom čoveku je potrebno opuštanje i beg od svakodnevnice.

Masaža:

  • poboljšava i ubrzava krvotok i limfotok,
  • poboljšava elastičnost i regeneraciju kože,
  • opušta mišiće,
  • usporava i produbljuje disanje,
  • podstiče probavu,
  • ubrzava metabolizam,
  • pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma,
  • smanjuje bol i napetost,
  • deluje na unutrašnje organe.
 

šta kažu naši klijenti?

“Imala sam godinama tegobe u vratu i leđima. Nakon fizikalne terapije i medicinske masaže oslobođena sam bola i ukočenosti. Sa svakom medicinskom masažom osećala sam se preporođeno. Dovela sam i supruga na tretmane kod Jovana. Svaka preporuka za Ambulantu Rehability.”
Željka Cvjetković, Subotica
“Već 5 godina redovno idem u Rehability na masažu, i veoma sam zadovoljna. Relaksirajući ambijent, efikasna masaža, pola sata mira – to je sve što vam treba da zaboravite svakodnevni stres. Svima mogu samo da preporučim da dođu u Rehability i ostave bol i napetost za sobom.”
Livia, 38
“Kao dugogodišnji ljubitelj relax masaže , svima toplo preporučujem ordinaciju "Rehability". Stručnost, ljubaznost, dugogodišnje iskustvo i prijatan ambijent. Sigurna sam da će i vas učiniti zadovoljnom mušterijom!”
Gabriella Deak, Bačka Topola
“Veoma sam zadovoljna sa vašim tretmanima (masaža, ultrazvučna masaža, elektroterapija) . U kratkom roku je došlo do vidnog poboljšanja – sanacije zdravstvenog problema. Moje preporuke!!! Hvala puno”
Malvenija Kovač, Subotica