MENU
Shockwave

Shockwave

 

Terapija udarnim talasima predstavlja najnovije dostignuće u terapiji bola i razlaganja kalcifikata u tetivama ,ligamentima i mišićima . Raspolažemo najboljim aparatom MASTERPULS® MP200, razvijenim od strane švajcarskog proizvođača STORZ MEDICAL  koji predstavlja svetski zlatni standard u ovoj vrsti terapije.

Shockwave terapija je moderan i vrlo efektivan tretman koji koristi visoko energetske zvučne talase koji se uvode u bolnu regiju. Podstiče proces izlečenja aktiviranjem samoregeneracije tela, stimuliše metabolizam i ubrzava cirkulaciju krvi (neovaskularizacija). Oštećeno tkivo se regeneriše i zaceljuje, pospešuje se razvoj kolagena, obnavlja pokretljivost i smanjuje ukočenost mišića.

primena shockwave terapije

shockwave terapija shockwave terapija shockwave terapija shockwave terapija shockwave terapija

Posle samo 5-6 tretmana preko 80% pacijenata je potpuno oslobođeno bola. Kratko trajanje tretmana 10-15 minuta, neinvazivno rešenje, bez nus pojava-bezbedna primena.

Najčešće ga koristimo kod:

 • bolova u ramenu sa i bez kalcifikata - smrznuto rame, burzitisa
 • bolova lakta - epikondilitisa (teniski i golferski lakat)
 • bolova u kuku i karlici - koksartroza, tendinopatija
 • bolova kolena - sindroma ligamenta patele, skakačko koleno, gonartroza
 • kod povreda i bolova mišića i tetiva, iliotibijalni tetivni sindrom,
 • bolova vrata i leđa, myofibrositis i miogeloze mišića
 • bolova u potkolenici - bol u ahilovoj tetivi, tibial stress syndrom
 • bola u peti - kod petnog trna (Calcar calcanei) i plantarnog fasciitisa, Sever -Haglund sindroma, metatarzalgija stopala
 • bola u šaci i stopalu - karpal i tarzal tunel sindrom
 • Miofascijalne trigger tačke
 • kod sportskih povreda
 • IZUZETAN i EFEKTIVAN za tretmane celulita i strija,smanjenje obima i učvršćivanje vezivnog tkiva, pospešivanje limfne drenaže
 

šta kažu naši klijenti?

"Shockwave terapija mi je mnogo pomogla!"

ALEXANDAR Ž. DANILOVIĆ

TACK MALBASA, MALMO, ŠVEDSKA

"brz oporavak od dugotrajne povrede!"

BRIGITA LUKAČ

VIŠE PUTA DRŽAVNA PRVAKINJA

"Pre početka sezone imao sam povredu kolena i Shockwave terapija mi je mnogo pomogla i to za veoma kratko vreme, da se vratim na teren ! "
Alexandar Živojin Danilović , TACK Malbasa, Malmo, Švedska
“Posle teže povrede na takmičenju, nisam mogla trenirati jer sam imala jake bolove u ramenima. Pokušala sam na nekoliko načina da izlečim rame, sa manjim uspehom , kada sam čula za shockwave terapiju. Posle 5-6 terapija ponovo sam mogla da radim vežbe sa većim opterećenjima. Zahvaljujući ovoj terapiji uspela sam da se brzo oporavim od dugotrajne povrede i te godine sam osvojila prvo mesto na državnom takmičenju.”
Brigita Lukač
Olimpijsko Dizanje tegova
Više puta državna prvakinja
“Moje ime je Halas Edvard, trčanjem se bavim aktivno od 2012. godine, najviše treking trčanjem, polumaratonima, i ponekad ultra maratonima. Od 2012. do danas Imam istrčanih/pređenih 3 ultra maratona od 111km, preko 15 treking (planinskih) maratona 30km+, i solidan broj polumaratona. Najveći uspesi koje sam ostvario su: prvak vojvodine 2012. godine u treking ligi, 1. mesto 2015. u Vršcu na 3. kolu treking lige Srbije i Vojvodine velika staza 35 km uspon 1.585m. i 2015. 2. mesto na asfaltnom polumaratonu u mađarskoj I. Hód-Futófesztivál. Pošto se trčanjem ne bavim dugo, samouk sam, a i u srednjim godinama, zbog velikog forsiranja planina i brzine, došlo je do povrede, tj. upale ahilove tetive. Povredu sam vukao od februara meseca, pokušavajući da je zalečim bezuspešno povremeno stajući na mesec dana, ali bez ikakvih rezultata. Kada sam odlučio da se stvarno posvetim povredi i zalečenju, otkrio sam preko facebooka preko prijatelja Igora Vojnića Zelića koji je imao isti problem, ambulantu Rehability. Rešio da pozovem i zakažem tretman. Po dolasku i upoznavanju sa Jovanom Rogićem složili smo se da ćemo probati sa Shockwave terapijom, 5 tretmana. Posle samo prvog tretmana, efekti su bili veoma iznenađujući, pogotovo za mene koji sam po prirodi skeptičan prema svemu. U toku tretmana počeo sam polako i da trčim, a posle 5 tretmana bio sam skoro potpuno bez bola u ahilovoj tetivi. Preporučujem ovaj tretman svima koji imaju problema sa ahilovom tetivom, bol nestaje vrlo brzo! Uz adekvatan odmor i lagano trčanje, povreda se povlači veoma brzo. Terapija je bezbolna, čak bih mogao reći da prija, a efekti su osetni već posle prvog tretmana. Preporučujem!”
Halas Edvard
polumaratonac
ultramaratonac